• evomat_profil01.jpg
 • evomat_profil02.jpg
 • evomat_profil03.jpg
 • evomat_profil04.jpg
 • evomat_profil05.jpg

Προφίλ

Καλώς ορίσατε στην Evomat Greece

Ο Κωνσταντίνος Πιπιλής είναι ο εμπνευστής και "οδηγός" της Evomat (Evolution Material) η οποία ιδρύθηκε το 2003, έχοντας όμως τις ρίζες της στο παλαιότερο ασβεστοκάμινο και ασβεστοποιία της Αττικής, τον πρώτο επαγγελματικό σταθμό του Κωνσταντίνου ενώ ήταν ακόμα φοιτητής. Το πρώτο προϊόν Evomat ήταν μια οικολογική βαφή για τοίχους με βάση το φυσικό ασβέστη σε 20 ζωντανές - φυσικές αποχρώσεις. Το πρώτο αρχιτεκτονικό προϊόν και best seller στην Ελλάδα και το εξωτερικό έως σήμερα ήταν η φυσική πατητή τσιμεντοκονία. Ενώ τo πρώτο Καινοτόμο - Patented διακοσμητικό προϊόν ήταν το magnet chrom μαγνητικό υπόστρωμα και μαγνητικός μαυροπίνακας.

Σήμερα η ολοκληρωμένη σειρά της Evomat περιλαμβάνει πάνω από 200 προϊόντα με γκάμα που εκτείνεται από τα προϊόντα αρχιτεκτονικού τομέα και διακόσμησης μέχρι και την κατασκευή.

Η παραγωγή και η υψηλή ποιότητα αυτών των προϊόντων που τα κάνουν να ξεχωρίζουν στην εγχώρια αγορά αλλά και στην διεθνή σκηνή βασίζεται στην πιο πετυχημένη συνταγή που έχει 4 συστατικά: πάθος, δημιουργικότητα, καινοτομία και βιομηχανική τεχνογνωσία. Η βάση μας στην Ελευσίνα στην περιοχή της παλιάς λατομικής ζώνης και το εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Μεγάρων, σχεδιασμένο από την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Κατερίνα Πιπιλή το 2007.

Συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό φορέων υψηλού προφίλ, όπως η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και το τμήμα Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης με κοινό στόχο την καινοτομία, την ποιότητα, και το κύρος στο τομέα των υλικών που παράγονται από Ελληνική εταιρεία που έχει σαν στόχο την διάδοση της Ελληνικής ποιότητας και κουλτούρας υλικών στην Διεθνή αγορά.

 • evomat_filosofia01.jpg
 • evomat_filosofia02.jpg
 • evomat_filosofia03.jpg
 • evomat_filosofia04.jpg
 • evomat_filosofia05.jpg

Φιλοσοφία

Πάθος για δημιουργία

Το πάθος για δημιουργία κορυφαίων ποιοτικά υλικών, με στόχο να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές αρχιτεκτονικές, διακοσμητικές και κατασκευαστικές απαιτήσεις, είναι στο DNA της εταιρείας μας.

Κάθε φορά που δημιουργούμε ένα καινούριο προϊόν, νοιώθουμε ότι προσφέρουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά, στις υψηλές απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου και του πολιτισμού μας. Σύγχρονα αρχιτεκτονικά και δομικά υλικά που ξεχωρίζουν για την αντοχή τους, την αισθητική τους, και την καινοτομία τους.

Σημαντικό κεφάλαιο στην φιλοσοφία μας είναι πράγματι οι άνθρωποι, αυτοί που διαμορφώνουν τον εταιρικό χαρακτήρα της Evomat. Στην ομάδα μας καλωσορίζουμε άτομα έξυπνα, δημιουργικά και αποφασιστικά δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην ικανότητα αντί για την εμπειρία.

 • evomat_istoria01.jpg
 • evomat_istoria02_a.jpg
 • evomat_istoria02_b.jpg
 • evomat_istoria02_c.jpg
 • evomat_istoria03.jpg
 • evomat_istoria04.jpg

Ιστορία

Μία σύντομη ιστορική αναδρομή

Οι ρίζες μας

Ήταν το 1948 στην μεταπολεμική Ελλάδα όταν ο Κωνσταντίνος Πιπιλής παίρνει την απόφαση να κατασκευάσει το πρώτο ασβεστοκάμινο στην Αττική, με καύσιμη ύλη το κάρβουνο, στην λατομική ζώνη της Ελευσίνας στην περιοχή Μπλόκο, τοπωνύμιο της περιοχής από τα χρόνια της κατοχής. Η παραγωγική διαδικασία σχεδόν στα χέρια καθώς τα μηχανήματα εκείνη την εποχή ήταν δυσεύρετα. Τα χρόνια ήταν δύσκολα αλλά η επιμονή και το όραμα μεγάλο για τον ιδρυτή, καθώς πίστευε ότι η μεταπολεμική εποχή στην Ελλάδα χρειαζόταν ταχύτατα βήματα για την δημιουργία νέων παραγωγικών δομών για να μπορέσει να αναστηλωθεί και να εξελιχθεί άμεσα. Το 1968 ο Αναστάσιος Πιπιλής συνεχίζει την δραστηριότητα του ασβεστοκάμινου ενώ παράλληλα επεκτείνεται η παραγωγική δραστηριότητα εγκαινιάζοντας το νέο ασβεστοποιιο σε ιδιόκτητο χώρο.

Τα 70s

Η ατομική εταιρεία με την επωνυμία Αναστάσιος Πιπιλής προβλέποντας την αστικοποίηση της Αττικής και την ανάγκη για ποιοτικά υλικά σε ανταγωνιστική τιμή λόγω της ραγδαίας οικοδομικής ανάπτυξης προχωρά στην αγορά σύγχρονων μηχανημάτων για την εποχή, επεξεργασίας του ασβέστη που θα είχαν μεγάλη δυναμικότητα παραγωγής ενώ παράλληλα θα διασφάλιζαν την ποιότητα του. Παράλληλα με ιδιόκτητα φορτηγά γινόταν η διάθεση του ασβέστη σε χύδην μορφή σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα 80s

Στα χρόνια που ξεκίνησε να αναπτύσσεται έντονα η οικοδομική δραστηριότητα στην Νησιωτική Ελλάδα η εταιρεία Αναστάσιος Πιπιλής εισάγει την προτωποριακή και αυτοματοποιημένη συσκευασία του ασβέστη σε αεροστεγές σακί, μοναδική στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα έκανε την μεταφορά του ασβέστη σε όλη την Ελλάδα εύκολη και ασφαλή. Η αναγνωρισμένη ποιότητα του ασβέστη σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή συσκευασία έδωσε το πράσινο φως για την μεταφορά του μέσω θαλάσσης με πλοία τύπου General Cargo. Ο ασβέστης της εταιρείας Πιπιλής βρίσκεται σε κάθε καλντερίμι στα όμορφα νησιά μας, δίνοντας την υπέροχη μονοχρωμία του λευκού. Η σωστή αρχιτεκτονική δεν έχει ανάγκη από χρώμα, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία των -περιττών- διακοσμητικών στοιχείων.

Τα 90s

Δημιουργείται εργαστηριακός χώρος για τον έλεγχο των πρώτων υλών και των έτοιμων προϊόντων. Η ποιότητα του ασβέστη ελέγχεται σε όλα τα στάδια και εργαστηριακά. Η ποιότητα του ασβέστη αποκτά την ονομασία "Ειδικής Επεξεργασίας" καθώς ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία που είναι η φίλτρανση, ο διαχωρισμός και η φυσική ωρίμανση μακράς διάρκειας.

Τα 2000s

Από φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ο Κωνσταντίνος Πιπιλής ξεκινάει να εργάζεται κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία δύο γενεών εκεί αρχίζει να πειραματίζεται με τα φυσικά συστατικά του ασβέστη, αναπτύσσοντας την ιδέα που είχε να φτιάξει ένα οικολογικό χρώμα με βάση τον ασβέστη, και στην συνέχεια να επεκτείνει την συλλογή των υλικών σε αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά.

Το 2003 γεννιέται η Evomat από τα αρχικά Evolution Material. Η ιδέα ήταν η παραγωγή δομικών αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών υλικών υψηλής ποιότητας, υλικά φιλικά προς τον χρήστη και το περιβάλλον, με προσιτή τιμή, προσφέροντας σίγουρες και ξεχωριστές λύσεις.

Το 2008 ξεκινάει με την μετεγκατάσταση της Evomat στην ΒΙΠΕ Μεγάρων. Η πιστοποίηση κατά ISO 9001:2008 ήταν δεδομένη. Την ίδια χρονιά η Evomat κάνει τα πρώτα εξαγωγικά ταξίδια στην Κύπρο και ακολουθεί η Αίγυπτος, και η Ρουμανία.

Τα 2010s

Ο συνδυασμός αρχαίων συνταγών και σύγχρονης τεχνολογίας, δημιούργησαν την κορυφαία πατητή τσιμεντοκονία σε ποιότητα αντοχής, αναδυκνείοντας την αισθητική αρμονία, σε μια χρωματική γκάμα που ξεπερνά τις 160 φυσικές αποχρώσεις. Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία κοινός παρανομαστής η πατητή τσιμενοκονία Evomat.

9 χρόνια μετά, ο Κωνσταντίνος Πιπιλής καινοτομεί με το μαγνητικό χρώμα magnet chrom κατοχυρώνοντας την ιδέα στον ΟΒΙ (οργανισμός βιομηχανικής ιδιοκτησίας) και το παρουσιάζει επίσημα γιορτάζοντας έτσι το μικρό αυτό ταξίδι μιας Ελληνικής μάρκας που καινοτομεί και εξελίσσεται μαζί με συνοδοιπόρους του φίλους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, και φίλους της Evomat.

Το 2013 καλωσορίζουμε την νέα μας εταιρική ταυτότητα, μετά από 10 χρόνια. Το νέο πρωτότυπο λογότυπο της Evomat είναι εμπνευσμένο από το "Δρομέα" που συμβολίζει την έμφυτη τάση του ανθρώπου να εξελιχθεί, να προχωρήσει, το πάθος να νικήσει το χώρο και το χρόνο.

Ανοίγει το πρώτο show room Evomat στην παλιά βιομηχανική ζώνη της Ελευσίνας, στην θέση μπλόκο. Είναι ένας χώρος έμπνευσης, δουλειάς, παρουσιάσεων, εκθέσεων, προβολών, σεμιναρίων.

 • evomat_made01.jpg
 • evomat_made02.jpg
 • evomat_made03.jpg
 • evomat_made04.jpg
 • evomat_made05.jpg

Made in Greece

Δίνοντας σημασία στην καταγωγή μας

Ένα μοναδικό μείγμα παράδοσης και τεχνολογίας είναι αυτό που καθορίζει στην Evomat τους όρους παραγωγής. Τα προϊόντα Evomat χαρακτηρίζονται για την αξιοπιστία τους, την υψηλή ποιότητα και την αντοχή τους στον χρόνο. Αυτό το επιτυγχάνουμε, με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα βιομηχανικής παραγωγής και ελέγχου, που εκμηδενίζουν την οποιαδήποτε πιθανότητα λάθους. Κάθε συνταγή προϊόντος αναπτύσσεται με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια, κριτήρια αυστηρότερα ορισμένες φορές και από αυτά που ακολουθούνται στα πρότυπα. Πρόκειται για μια επιλογή που εφαρμόζεται και στην περίπτωση διαχείρισης πρώτων υλών, αλλά και των τελικών προϊόντων - μεταφορά - αποθήκευση, σύστημα ελέγχου ποιότητας, και περιλαμβάνει όλα τα στάδια ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής, για να επιτύχουμε την άρτια διαχείριση ποιότητας. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, και το έμπειρο προσωπικό στον χώρο της παραγωγής, σε συνδυασμό με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, έρχονται να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα της Evomat Made in Greece. Έμπειρα παραγωγικά χέρια, χέρια που χαρακτηρίζονται από πάθος, δημιουργικότητα, εμπειρία, ευσυνειδησία και σωστό έλεγχο της τεχνολογίας. Χέρια υπερήφανα για την δημιουργία και ανάπτυξη Ελληνικών προϊόντων.

 • evomat_showroom01.jpg
 • evomat_showroom02.jpg
 • evomat_showroom03.jpg
 • evomat_showroom04.jpg
 • evomat_showroom05.jpg

Εταιρικό Show Room

Ένας χώρος έμπνευσης

Ένας χώρος σχεδιασμένος για να πλαισιώσει την εταιρική ταυτότητα της Evomat, με τον πιο αποτελεσματικό και αυθεντικό τρόπο. Υπογεγραμμένο από την Αρχιτέκτονα Κατερίνα Πιπιλή, το show room βρίσκεται στο παλιό βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας στην περιοχή της Ελευσίνας. Σε επιφάνειες 250 τ.μ. η Evomat παρουσιάζει το πάθος και την "εμμονή" της στο design και την ποιότητα των υλικών. Με την είσοδο στο χώρο σου δίνεται η εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε ένα μοντέρνο σπίτι με μεγάλες ενιαίες επιφάνειες με τα υλικά να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιφάνειες από πατητή τσιμεντοκονία σε πολλές αποχρώσεις, επιφάνειες από αρχιτεκτονικό beton μορφής μεταλλότυπου και ξυλότυπου δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να αναδείξουν κάθε λεπτομέρεια στον χώρο. Το show room της Evomat είναι ο χώρος έμπνευσης, δουλειάς, εκθέσεων, σεμιναρίων. Είναι το σημείο συνάντησης για πελάτες, αρχιτέκτονες, designers, δημοσιογράφους σε θέματα design.

Ραντεβού στο Show Room

Για να κλείσετε ραντεβού στο show room, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, και να επιλέξετε στο τέλος την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Σύντομα κάποιος από την εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει το ραντεβού.

Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 • evomat_ereuna01.jpg
 • evomat_ereuna02.jpg

Έρευνα και Καινοτομία

Έρευνα

Η έρευνα αποτελεί καίρια στρατηγική στην εταιρική πολιτική ανάπτυξης. Η Evomat επενδύει κάθε χρόνο σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία με Ελληνικά και Διεθνή πανεπιστήμια με στόχο το σχεδιασμό νέων ή εξελιγμένων προϊόντων.

Καινοτομία

Η καινοτομία μας βοηθάει και μας προκαλεί ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας, που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτές. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα όχι μόνο στις λέξεις αλλά και στην πράξη, που προέρχονται από την πιο απλή έως την πιο σύνθετη ιδέα, αλλά η ιδέα κάνει την διαφορά!

 • evomat_eco01.jpg
 • evomat_eco02.jpg
 • evomat_eco03.jpg

Eco - thinking

Αειφόρος ανάπτυξη

Μια από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας που έχει μείνει αναλλοίωτη από αρχή της ιστορίας μας, όταν φτιάχναμε ένα από τα παλαιότερα οικολογικά υλικά, τον ασβέστη, είναι να αναπτύσσουμε προϊόντα φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σήμερα αυτή η αρχή μεταφράζεται σε μια αδιάλειπτη, προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, και συμβολής στην κοινότητα. Πασχίζουμε να κάνουμε το σωστό και αυτή η επιθυμία οδηγεί κάθε απόφαση που παίρνουμε, από τις πρώτες ύλες που επιλέγουμε, τον τρόπο που τις επιλέγουμε μέχρι και το πώς τις συσκευάζουμε, την πολιτική μας ότι «όλα είναι αξιοποιήσιμα». Όλες οι συνταγές μας αναπτύσσονται με βάση πιστοποιημένα ανόργανα ή οργανικά συστατικά. Αποφεύγουμε τη χρήση χημικών και ουσιών που μπορεί να είναι επιβλαβείς στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το 90% των συσκευασιών μας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά και όταν αυτό είναι δυνατό από ανακυκλωμένα.

Προωθούμε τα προϊόντα μας που έχουν οικολογικό χαρακτήρα και χρησιμοποιούνται στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Προστασία των φυσικών οικοτόπων

Τα Γεράνεια όρη, από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή της Αττικής, διαθέτουν πλούσια χλωρίδα από πεύκα, δρύες, έλατα και αποτελεί βιότοπο περίπου 950 ειδών ζώων και πουλιών. Αποτελεί προστατευμένη περιοχή του Natura 2000. Το δάσος κινδυνεύει από παράνομη υλοτομία και εμπρησμούς. Η Evomat σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και φίλους του βουνού βοηθά στην αναδάσωση, αναπληρώνοντας τα παράνομα κομμένα δέντρα παραχωρώντας ένα ετήσιο κονδύλι, ενώ συνεργάζεται και με τις τοπικές αρχές στην εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 • Magnet Chrom
  Στην κατηγορία αυτή η Evomat καινοτομεί με την σειρά προϊόντων Magnet Chrom μαγνητικό υπόστρωμα και μαγνητικό μαυροπίνακα. Μαγνητίστε τις ιδέες σας στο γραφείο, το σχολείο, το σπίτι, παντού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Joomla Extensions powered by Joobi